Biztos, hogy készen állsz rá? – félelem és reszketés Martfűn

Megosztás

Martfű városának művelődési központja „Rettegés az irodaházban” nevű kooperatív játékéval várja az érdeklődőket október 31-én: az innovatív szabadulószoba-szerű programhoz egyelőre egy kedvcsináló videó és egy baljóslatú plakát készült, de Eiler Zita, a helyi könyvtár muzeológusa kérésünkre elárult néhány részletet a történettel kapcsolatban.

A „Rettegés az irodaházban” cím akár a multiknál dolgozók aggodalmát is kifejezhetné, ahogy a munkaidő vége előtt tíz perccel közeledik a főnökük egy nagy paksamétával, de másról van szó: a sztori a Tisza Cipőgyár irodaházának első emeletén játszódik, a szemfülesebbek észrevehetik, hogy annak folyosója látszik a plakáton.

Eltűnt a titkos gumirecept, a szocialista időszakban rendkívül kedvelt Tisza cipő „receptje”: a versenyzőknek mielőbb meg kell találniuk, mielőtt a konkurens cipőgyárhoz kerül.

Megkeresésünkre Eiler Zita muzeológus elmondta, komoly előkészületek előzik meg az eseményt. Nagyjából 10 fő dolgozik azon, hogy minden rendben legyen az október utolsó napján megrendezésre kerülő programon.

Ebbe beletartoznak szervezési feladatok, a médiával, sajtóval kapcsolatos teendők, sőt, a játék élőszereplős, tehát az érkező csapatokat egy bizonyos forgatókönyv szerint a művelődési központ és a könyvtár munkatársai fogják várni.

A kedvcsináló videót itt lehet megtekinteni:

Rettegés az irodaházban – PROMO VIDEO

Uploaded by Martfű Média on 2023-10-03.

A muzeológus hozzátette, hogy sok nyom lesz, amin elindulhatnak a résztvevők, valamint egyszerre egy, 4-5 fős csapatot fogadnak az irodaházban. A történet 1972-ben veszi kezdetét és minden elemében korhű lesz, mind a helyszínt, mind a személyeket illetően.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város, ha nem éppen a martfűi rémmel kapcsolatban kerül a hírek középpontjába, akkor valószínűleg a híres Tisza cipő történetét idézik fel. Írásunkban mi is visszaemlékeztünk a cipőgyár kezdeti éveire, a rendszerváltás utáni leépítésekre és a gyárat alkotó cégek privatizálására.

Jelentkezni, érdeklődni a martfugyujtemé[email protected] címen lehet.

Képek: Martű Városi Művelődési Központ Facebook oldala, pillanatkép a promóvideóból

Kapcsolódó cikkek